lauantai 4. elokuuta 2012

Piina EVL-kokeessa: Ei tulosta

Piina pääsi pitkästä aikaa tokokokeeseen Lahteen ja tuomarina toimi Ossi Harjula. Olosuhteet kokeessa olivat varsin vaativat: Pieni kenttä, joka osittain hiekkaa, osittain pitkää nurmea. Merkkejä ja kartioita tuntui olevan liiaksi asti ja olosuhteiden haastavuus vaikutti varmasti tulostasoon. Merkin ja ruudun taisi suorittaa vain 2-3 koiraa oikein, Piina yhtenä heistä : )

Meidän koe kaatui siis jo paikallaoloihin, jotka molemmat nollautuivat. Nollasin itse lisäksi ohjatun noudon, koska Piina mälvi tosi kovaa kapulaa ja pisteillä ei merkitystä minulle enää tässä vaiheessa ollut. Jatkon kannalta varmasti hyvä päätös minulta, hyvä minä. Koska tämän jälkeen metallin ja tunnarin palautukset olivat täydellisiä eli ns. vanhaa Piinaa. Harmi vaan, että Piina paineistui alussa rähinästä niin paljon, että alkuosa meni harakoille. Seuraavaksi liikkeet pisteineen pika-analyysinä.

1. Istuminen 0: Seisoi hetken mun lähdettyä ja sen jälkeen istui loppuajan hienosti. Aluksi paha rähinä, kun olimme jättäneet koirat -yksi pari joutui jättämään kokeen kesken tässä vaiheessa.
2. Paikalla makaaminen 0: Nousi istumaan heti, kun lähdin liikkeelle.
3. Seuraaminen 8: En tiedä, mistä pistementykset
4. Z-kuvio 6: Seisoi kaksi kertaa, kun hätiköin itse enkä ehtinyt antaa toisessa asennossa kunnon käskyä.
5. Luoksetulo 7: Perushidas Piina
6. Ruutu 9: Vaikeat olosuhteet, mutta hienosti Piina työskenteli
7. Ohjattu nouto 0: Nollasin itse, hieno merkki ja kapulan haku, mutta lähelle tullessa puri kapulaa ja komensin sekä liikuin itse.
8. Metalliesineen nouto+hyppy 10: Hienosti likkui ja toi kapulan purematta.
9. Tunnistusnouto 0: Otti oman, pudotti, tarkisti ja nosti oman uudestaan, jolloin nosti vähän myös kiinni olevaa toista kapulaa. Tää oli harmi...
10. Kauko-ohjaus 9,5: Selkeät vaihdot, puhtaat siirtymät ja hienosti neiti pysyi paikoillaan.

Pisteitä siis 183,5 eikä tulosta. Jos en olisi nollannut ohjattua noutoa itse, olisi tullut 3-tulos. Mutta mielummin noin, että pääsen kisatilanteessa huomauttamaan huonosta toiminnasta kuin se, että saisi jonkin 3-tuloksen. Varsin opettavainen kisareissu.

Seurana meillä oli Tia ja Keiko, joille 3-tulos. Myös heillä onnistumiset liittyivät vähemmän varmoihin liikkeisiin ja harmillisesti Keiko kuului niihin, jotka eivät löytäneet ruutuun ohjaavaa merkkiä. Myös tunnari heillä nollille ja tähän vaikutti varmasti alun rähinä, koska liikkeen suorituksen aikana juuri Keikon sivussa haukkui koira ja se sotki Keikon suorituksen tunnarissa. Tällainen reissu meillä siis tänään. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa : )))

Helmi mökkeilee omistajansa Miian kanssa ja nauttii siellä läträten vesikupissa yms. Myös pentukarva alkoi pari päivää sitten irrota oikein urakalla, joten meidän karhunpentu taitaa tämän viikonlopun jälkeen olla mennyttä. Missy pääsi torstaina agissa suorittamaan pitkää vauhtirataa ja vauhdilla (häntä matalana) pikkumusta siellä menikin. Oli kivaa! Vaikka olisi meille kyllä muutaman kerran tullut hylätty suoritus, irtosi sitten joissakin kohdin rataa vähän liiankin hyvin. Hohto on ollut lähinnä muiden seuraneitinä ja juossut ulkona. Ruutua ollaan myös treenattu ahkerasti ja paikka alkaa olla varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti