sunnuntai 19. elokuuta 2012

Puuhaa riittää

Töihin on aina loman jälkeen palattava ja tänä vuonna aikatulutukset meni multa ohi... kääk, huomaan touhuilevani koirien kanssa iltaisin kaikenlaista ja kotona olen vasta yömyöhään. Eipä juuri ehdi kuulumisia päivittelemään enää arki-iltaisin.

Helmi on päässyt leikkimään ja hihnalenkille Ludden kanssa joitakin kertoja ja lopussa muutamia kuvia kavereiden rajuista telmimisistä. Keesi on yhä Helmin poikaystävä, joka on helppo bongata mistä tahansa, missä Tia Keesin kanssa on paikalla eli yleensä perjantai-iltaisin Vuokkoset-areenalta. Helmi juoksee suoraa putkea lelun perässä tosi lujaa kuin myös isojen perässä nurmella. Helmin uusi nimi onkin Musta salama ; ) ja tuon vauhdin kun saisi siirrettyä agiin kokonaisuudessaan. Ensi sunnuntaina meidän pikkuinen pääsee ensimmäiseen oikeaan pentunäyttelyyn Tian handlaamana. Hui... ku alkaa jo jänskättämään!

Missy jatkaa agilityn parissa ja vauhtia treeneissä riittää. Kotona hän vastaa Helmin leikittämisestä : ) Nyt pitäisi vaan minun tormistautua ja katsoa sagin kisakalenteria sekä alkaa kisaamaan Missyn kanssa aktiivisesti. Hohto puolestaan saa tokoilla ja käydä agissa Outin ohjastamana. Kivasti alkaa sujumaan ja meidän neiti alkaa olla kisavalmis agissa. Tokossa ei vielä vähään aikaan... tunnari, kaukokäskyt ja ruutu ovat vielä vaiheessa.

Piinakin on saanut agiliitää Outi ohjaksissa ja kivasti alkaa yhteistyö sujumaan. Piina kun on vähän erityyppinen ohjattava kuin bc:t normaalisti. Mun itsenäinen kulta! Sekä Hohto että Piina pääsivät HAU:n huippisryhmään, johon Rannikon Timo tulee kouluttamaan meitä ajoittain ja Ville Liukka toimii toisena kouluttajana. Hauskaa! Missyn kanssa jäämme sen vuoksi pois talvikaudeksi torstain treeniryhmästä.

Kävimme myös tokokokeessa Vantaalla ja olipas kokemus : 3-tulos ja sijoituksena 2/6. Ohessa lyhyesti koonti kisoista, joissa tuomarina toimi Pirkko Bellaqui.

1. Istuminen 9: Tuomarin mukaan läähätti niin paljon, että näytti levottomalta (huom. lämmintä oli yli 25 astetta)
2. Maassamakuu 9,5: Vähän hitaasti nousi ylös
3. Seuraaminen 7,5: Yksi perusasento vino ja liian tiivis käännöksissä
4. Z-kuvio 6: Istuminen jäi (taas) tekemättä
5. Luoksetulo 5: Normi Piinaa (tuomarin mieleen ei yhtään)
6. Ruutu 8,5: Ajautui takareunasta yli, joten jouduin antamaan toisen ohjauskäskyn -hyvin kuunteli ohjausta ja meni täydellisesti (tuomarikin kehui)
7. Ohjattu noutaminen 8: Meinasi ajautua kehänauhamerkille ja nosti vähän levottomasti
8. Metallinouto 8,5: Luovutti suu auki
9. Kaukokäskyt 5,5: Tuomarin mukaan oli liikkunut vähän kolmessa vaihdossa (kun palasin koiran luo, niin Piina oli tullut eteenpäin max 10 cm... luulin liikkeen menneen hyvin)

Pisteitä 212 eli pientä hiomista riittää jokaisessa liikkeessä... Nyt totaalinen viikon tokotauko ja treenisuunnitelma valmiiksi, jos päätän osallistua piirinmestaruuksiin. Loppuun vielä joitain kuvia menneeltä ajalta Helmin kertomana.

Leikkiminen on rajua puuhaa
ja välillä pääsen ihan Ludden niskan päälle
ja pian pääsen koirien missikisoihin ja tietysti niihin pitää vähän harjoitella. Tia on kiva ja antaa mulle paljon nameja sekä kehuu mua koko ajan... Tää onkin ihan kivaa puuhaa!

Missy opettaa mulle kaikenlaista, kuten kiipeämään isoille kiville. Meillä on kivaa yhdessä!
kuten Missyn ilmekin sen jo kertoo : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti