tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kevättä odotellessa

Takatalvi iski ja pahasti tässä muutama päivä sitten ja siirsi aktiivisten tokotreenien aloittamista... Kentätä ovat yhä jäässä/ lumessa ja liukkaalla on mahdoton treenata vauhtiliikkeitä. Hohto pääsi Nina Mantereen tokotreeneihin eilen ja kotiläksynä on tehdä paljon käännöksiä peilin edessä, jotta voin käännöksissä palkata koiraa täysin oikeasta paikasta. Samalla pääsemme vähän eroon Hohtolaisen liian suuresta halusta löytää katsekontakti, mikä vaikuttaa koiran omaan liikkumiseen. Tästä on hyvä jatkaa. Helmi on oppinut menemään maahan, mikä onkin hieno edistys pikkuneidiltä ;)

Missy puolestaan pääsee kisaamaan lähes joka viikonloppu agilityä ja nyt on vauhti kohdallaan. Tämä kyllä tietää enemmän hylättyjä suorituksia kuin tuloksia, mutta itselleni tärkeintä on juuri vauhdin säilyminen kisasta ja startista toiseen. On vaan niin upea tunne, kun pikkumusta painaa häntä alhaalta esteeltä toiselle : D Harmillisesti nyt vaan putket vetävät puoleensa Missyä niin paljon, ettei se välitä yhtään mun ohjauksista tai käskyistä... Tätä on nyt treenattava. Helmin kanssa puolestaan aloitetaan keppien treenaaminen ohjureiden avulla.

Piina ja Hohto ovat päässeet myös treenaamaan agilityä. Piinan kanssa mulla on eniten opittavaa eli radanlukeminen Piinan kannalta järkevästi on yhä hakusessa. Tähän olemme saaneet paljon hyviä vinkkejä Rannikon Timolta, mutta toivoisin, että itsekin oppisin tajuamaan nuo kimurantit kuviot Piinan kannalta. Eli Piinan kanssa ei oikein voi tehdä samalla tavalla kuin muut tekevät, vaan pitää miettiä paljon enemmän miten Piina rataa lukee. Hohdolla on vauhti kohdallaan ja varmuus lisääntyy sitä mukaa, kun minun liikkuminen vahvistuu. Edelleen olen usein myöhässä omien ohjausteni kanssa, mutta pääasia on koiran nauttiminen tekemisestä.

Pian pitäisi alkaa miettimään kaikkien kanssa tavoitteita eri lajien suhteen tälle kesälle, mutta siihen tarvitaan kunnolla aikaa keskittyä kalenterin ääreen skeä vahvistus kesälomasta ja kaikkea muuta sellaista. Eiköhän senkin aika tule pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti