tiistai 1. tammikuuta 2013

Katsaus menneeseen eli vuoteen 2012 ja vähän tulevaa

Viime vuosi eli 2012 oli kaikin puolin erikoinen... Suuri osa vuodesta kului kuntouttaessani selkää ja oikeaa jalkaa, mikä taas vaikutti kisaamistahtiin tai muihin harkkajuttuihin ratkaisevasti.

Viime vuoden huippukohta oli ehdottamasti Piinan valioituminen tottelevaisuuskokeissa : D Enpä olisi ikinä uskonut tuonkaan päivän koittavan, mutta niin vain kävi. Suuri KIITOS tästä saavutuksesta kuuluu tietysti Katille, joka toimi meidän koutsina ja tietty Tialle, joka jaksoi kanssani treenata säässä kuin säässä. Piina pääsi myös muutaman kerran kisaamaan agissa Outin ohjaamana ja parin yhteistyö vaikutti hyvälle, vaikka niitä 0-ratoja ei vielä tullutkaan. Loppuvuodesta sain luvan alkaa treenaamaan itsekin "täysjalkaisesti". Ehkä tänä vuonna pääsen itsekin treenaamaan ja kisaamaan Piinan kanssa myös agilityssä. Siinä Piinan tavoitteet vuodelle 2013.

Hohto aloitti agikisauransa yhden kisapäivän verran ja taas Outin ohjastamana. Radoilta löytyi paljon hyvää, mutta myös paljon treenattavaa. Olkoon tämä vuosi 2013 Hohdon toko- ja agivuosi eli tavoitteena olisi päästä syksyllä osallistumaan voi-luokkaan ja myös startata agissa useamman kisan verran. Nyt kun mulla on lupa treenata "oikeesti".

Missy on ollut tänä vuonna treeneissä mun agikoira ja muutama kisakin saatiin käytyä. Yksi hyppärinolla olisi kasassa tätä vuotta varten. Tammikuun käytämme treenaamiseen ja helmikuussa yritämme sitten aktivoitua kisarintamalla... Vapiskaa kaikki, pikkumusta tulee jälleen ; )

Vuoden suurin yllätys tapahtui kesällä, kun meille saapui Ranskasta sijoitukseen pikkumusta Helmi. Tämä nuori neiti on valloittanut kaikki iloisella olemuksellaan ja toisaalta yllättänyt varsin haastavalla luonteellaan. Helmi kävi muutan pentunäyttelyn ja aloitti agin alkeita eli suomennettuna putkea, puomin kontaktia ja siivekkeiden kiertoa. Helmillä on varsin mielenkiintoinen oppimistyyli, joka poikkeaa kaikista aiemmista koiristani eli mulla on paljon opettavaa Helmin opettamisessa. Neiti haluaa harkita, mitä tekee ja miksi tekee... ja kun jostain innostuu, ei siitä tekemisestä meinaa tulla loppua millään. Helmi saa siis treenata vuonna 2013 agia leikin varjolla ja näyttelyesiintymistä kuuluu myös pikkumustan lukujärjestykseen.

Vuoden 2012 yöaksavuoro jatkuu tänäkin vuonna ja se on hyvä se : D Kiitos kaikille reenikamuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti