perjantai 20. syyskuuta 2013

Syksy on saapunut

Kisaaminen kaikissa lajeissa on ollut tauolla, kuten myös aktiivinen treenaaminen lajista riippumatta. Olemme lähinnä keskittyneet metsässä samoiluun ja koirien fyysiseen kuntoon. Lisäksi kaikki ovat päässeet Annan hoidettaviksi eikä kenelläkään pahempia jumeja olllut. Missy tosi loukkasi itsensä törmättyään agikaveri Kekeen putkessa ja tästä syystä meni kuukausi lähinnä lepäillessä ja jumeja parannellessa. Onneksi ei sattunut mitään vakavaa!

Helmi oli meiltä kotoa pois lähes kuukauden, aluksi Miian luona tutustumassa tuleviin matkakumppaneihin ja sitten porukan kanssa Ranskassa. Näyttelystä ei menestystä tullut, koska pikkuneidin karvan vaihto on puoliteissään eli etupäässä uusi karva ja takapäässä lyhyttä, vanhaa karvaa. Tuomari oli ollut todella tarkka karvan suhteen, mutta kehui Helmiä muuten maasta taivaaseen. Kumpa tuo neiti saisi nyt päätettyä, millainen karva hänelle isona tulee ;) Käyttäytyminen pöydällä oli ollut loistavaa, huh mikä helpotus.

Syyskuun huipensi schipperkejen agilityleiri 13-15.9.2013  Kuralan kartanolla. Mukaan reissuun pääsivät Helmi. Missy ja Hohto. Missyn vauhti agilityssä oli loistava ja lopussa muutama kuva tästä, ettei mene vain ohjaajan kertoman piikkiin. Päivisin siis agilityä ja iltaisin mukavaa yhdessäoloa. Hohtokin pääsi kokeilemaan samaa rataa ja vähän ongelmaksi muodostui vauhti. Myös matkaseuralaisemme Tia kokeili Hohtoa ja hyvältä näytti mun ruskeen meno myös lainaohjaajan kanssa. Helmi osallistui temppuharkkoihin ja keskittyi mukavasti. Koirille varmasti mukavinta oli juosta vapaana isolla pellolla.  Reisskavereina meillä oli tutut Tia, Keesi ja Keiko.

Nyt aloitamme jälleen treenaamisen sekä agilityssä että tokossa. Missylle yritän katsoa muutaman sopivan agikisan ja katsotaan, kuinka yhteistyö lähtee sujumaan pitkän tauon jälkeen. Lopussa muutama leirikuva jutun piristykseksi Helmin toimiessa jälleen kertojana.

Missy yllätti kaikki ja meni agilityssä tosi kovaa molempina treenipäivinä. Meinasi meidän omistajalle tulla tosissaan kiire, kun "Misi" pisti hännän alas ja lähti vauhtiin.
Missyn hyppytaito oli säilynyt ennallaan ja välillä näytti myös juostessa, että mun "isosisko" lentää ihan ilman esteitäkin -yksikään jalka ei aina välillä ollut maassa... Ja hypyillä se oli toooosi taitava. Hui, opinkohan minä saman myös agilityssä, pellolla sen jo osaan.
Keesi on ihan super-nopee agilityssä ja Tia onkin usein vähän myöhässä. Leirin aikana treeneissä ohjaus kyllä oli ajoissa ja Keesin meno näytti upeelta. Kunhan se oppii kepit kunnolla, ni siitä kuullaan varmasti vielä paljon. Näin ainakin ennustan!
Minä nautin pellolla juoksemisesta, auringon paisteesta ja koirakavereiden seurasta. Oli mukava tietysti nähdä myös Miiaa ja Markkua, mutta oma koti silti paras.
Hohto juoksi tosi lujaa ja sitä ei yhtään haitannut välillä pistävät korret. Hohto oli vähän niinku sävy sävyyn pellon kanssa ja omistajamme ihastelikin, kuinka upeita kuvia Hohdosta saa pellolla.
Välillä Hohto yritti piiloutua kameralta, mutta se ei onnistunut. Hohto on oikeesti oikea kamerahullu, se tunkee aina meidän muiden eteen ja haluaa, että aina vaan kuvattais sitä... Ja välillä Sonja vähän hermostuu siihen, kun kaikissa kuvissa vilahtaa Hohto ;)
Keiko juoksi hurjan paljon pellolla ja välillä se näytti vähän norpalta, kun korvat katosivatpäätä myöten. Mut mun ihminen ei halunnut laittaa tänne norppa-kuvaa, vaan tällaisen lentokuvan.
Keesin kanssa leikkiminen oli parasta! Se on mun ihanin poikakaveri <3


1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia schipperkeleiriltä! :)
    Vielä ei olla Ilo-mudin kanssa alettu tokoa treenata (en tiiä muistatko, mutta oli schipperkejen kesäpäivillä puhe), kun suunnitelmien mukaan satsattiin kesä agilityyn ja noustiinkin kolmosiin, mutta nyt on pakko pitää vähän keventelyä agilitystä. Joten oisko se aika ruveta niitä alokasluokan liikkeitä kattomaan!

    VastaaPoista